Помощ и съвети

Биберони-залъгалки

Как се почиства държача на биберона-залъгалка?

Пластмасовият държач и верижка могат да се почистят ръчно с вода и сапун.

Безопасни ли са държачите за биберон-залъгалка за бебетата?

Да. Държача за биберон отговаря на всички стандарти за безопасност и в същото време изглежда стилно. Дължината на верижката е такава, че възможността от задушаване е невъзможна. Верижката никога не трябва да се удължава и не трябва да се прикрепят към нея допълнителни връзки или аксесоари! Проверявайте верижката за повреди преди употреба и я поставяйте внимателно!

Колко често и за колко време е позволено на децата да използват биберона-залъгалка през деня?

Всички деца са различни и имат своите си нужди. Сученето успокоява и релаксира бебетата и ето защо не бива да бъде ограничавано. Бибероните подпомагат здравословното развитие, така че не трябва да се притеснявате, че ще увредят здравето на вашето дете.

Трябва ли детето ми да използва биберон-залъгалка?

Бебетата се раждат с естествената нужда от сучене. Когато детето иска да спи, има нужда от комфорт или иска да релаксира, той или тя ще бъдат щастливи ако имат биберон-залъгалка. Може да не използвате биберона-залъгалка, когато детето си играе и вече е разсеяно от играта и играчките. Много педиатрични зъболекари и други медицински специалисти препоръчват употребата на биберон-залъгалка, тъй като е много по-лесно детето да отвикне от използването на биберон, отколкото от това да си смучи палеца.

Могат ли бебетата да погълнат биберона-залъгалка?

Не. Всички биберони Lorelli са разработени в съответствие с международните стандарти за безопасност. Невъзможно е детето да погълне биберона. В редки случаи, детето може да погълне биберона. Ако това се случи отстранете биберона внимателно. Бибероните са проектирани така, че да бъдат лесно и безопасно отстранени.

Колко често биберонът-залъгалка трябва да се подменя с нов?

Проверявайте биберона преди всяка употреба – особено, когато на детето му никнат зъбки – и изхвърлете биберона при първи признаци на повреда или разкъсване. Ето защо, ние препоръчваме да подменяте биберона на всеки два месеца от хигиенни съображения.

Как се почистват бибероните-залъгалки?

Преди първата употреба и на определени интервали след това биберонът се изварява във вода за 5 минути или се използва стерилизатор. Моля, избягвайте поставянето на биберона в стерилизиращия разтвор за по-дълго от препоръчаното време. Може да се почиства в съдомиялна машина (да се поставя в най-горното отделение).