Помощ и съвети

Кенгура

СЪОБЩЕНИЕ

Фирма „Дидис“ ООД изтегля от пазара като несъответстващо на  изискванията на стандарт EN 13209-2:2015 (БДС EN 13209-2:2016) бебешко кенгуру модел “Journey” –  възможен е риск от нараняване, тъй като при някои бройки от бебешко кенгуру модел “Journey” някои от катарамите на предпазните колани не са налични. Поради недостатъчни точки за закрепване на бебешкото кенгуру, опората е недостатъчна и бебето може да се изплъзне, да падне и да се нарани. Молим потребителите, закупили тази стока, да преустановят използването й. Потребителите, закупили тази стока, могат да я върнат в срок до 31.08.2023 на адрес гр. Шумен,  ж.к. „Тракия“, ул. „Тракия-изток“ № 6. Съответната парична сума ще им бъде върната срещу представяне на платежен документ. 

Как да изберете, кое кенгуру да използвате?

Нито едно кенгуру не е идеално за всички родители. Всеки родител има различни нужди, предпочитания и пропорции. Много хора обикновено започват с един вид кенгуру, а след това преминават към друг вид, когато децата им пораснат.

Първо, помислете как смятате да използвате кенгуруто. Ще го използвате предимно у дома; вместо детска количка, когато сте далеч от дома или и двете? Вече имате ли количка или кенгуруто трябва да отговаря на всички нужди на детето? Определянето на целите, с които ще използвате кенгуруто, ще ви помогне да изберете кое е най-подходящото за вас. Прочетете информацията на опаковката (или говорете с родители, които имат подобно кенгуру), за да разберете кое ще е най-подходящото за вашите нужди кенгуру.

Най-добрият начин да изберете? Пробвайте различни кенгура – в магазина или на приятел, който има кенгуру. Всъщност, поставяйки вашето бебе в кенгуруто ще ви даде най-добрата представа за това дали кенгуруто пасва на вас и вашето дете. Но, ако пазарувате без вашето дете (или все още нямате такова), опитайте как ще ви стои кенгуруто, като поставите плюшена играчка в него от отдела с играчки.

Точки, които да следвате, когато закупувате кенгуру:

 • Комфорт. Чувствате ли се комфортно с кенгуруто?
 • Подходящо за вашето бебе. Ще пасва ли добре на вашето бебе?
 • Подходящо за вас. Отговаря ли на вашия размер и тип тяло? Може ли да носите бебето без да чувствате напрежение?
 • Безопасност. Ще бъде ли бебето защитено и с добра упора?
 • Функции. Отговаря ли кенгуруто на вашите нужди?
 • Употреба. Можете ли лесно да поставяте вашето бебе в и извън кенгуруто? Имайте предвид, че някои модели изискват повече практика.
 • Конструкция. Подходящ ли е плата, от който е изработено кенгуруто за вашия климат и нужди (лек за лятото и устойчив на атмосферни влияния при употреба на открито)?
 • Поддръжка. Подходящо ли е за пране в перална машина или само за повърхностно почистване?
 • Приспособимост. Може ли да носите вашето бебе в различни позиции?
 • Регулиране. Може ли кенгуруто да бъде стегнато или регулирано, за да го използвате в къщи с домашни дрехи или навън, носейки палто? Може ли да се регулира лесно, за да се използва и от други хора?
 • Пригодимост. Ще е подходящо ли за вашето дете така, както сега, дори и след 6 месеца?
 • Външен вид. Харесвате ли стила? Ще ви бъде ли приятно да го носите?

Избор на бебешко кенгуру

Повечето родители намират кенгурата за безценни през първата година от живота на бебето.

Кенгуруто има седалищна част, която се поставя пред вас с помощта на колани, които се кръстосват  зад гърба ви. Тези колани прикрепят кенгуруто към вашето тяло.

По-долу са изброени някои от основните неща, които трябва да знаете за кенгурата:

 • Ползите от едно кенгуру са, че то е леко, преносимо, както и факта, че може да пренасяте вашето бебе и ръцете да са ви свободни.
 • Някои кенгура предлагат две позиции за носене на вашето бебе: с лице към вас и с лице по посока на движението, което представлява интерес за по-големите бебета.
 • Преместването на бебето, докато спи в или извън кенгуруто е доста трудно, освен ако седалищната част на кенгуруто не е отделена от коланите.
 • Кенгуруто се поставя по-добре на бебе, което само може да държи главата си изправена.