Колички

Характеристики, за които да гледате, когато избирате количка:

Аксесоари:

Защитата  от вятър, дъжд и слънце е важна. Ще Ви е нужен и кош за пазаруване с място за много багаж.

Колан:

Обезопасителният колан трябва да може да се регулира.

Спирачки:

Те трябва да имат добро сцепление с гумите и да са лесни за активиране.

Лесна за управление:

Проверете до колко количката се движи лесно в тясно пространство, когато завивате или когато преодолявате бордюр. Трябва да можете да ходите нормално, когато бутате количката, без да удрята пищялите си в нея.

Дръжки:

Уверете се, че дръжките/дръжката на количката могат да се регулират, за да отговарят на Вашата височина или тази на партньора Ви.

Тегло:

Повдигането на количката нагоре/надолу по стълбите или от багажника на колата може да бъде предизвикателство. Ето защо изберете възможно най-леката количка, без да правите компромис със здравината и качеството.

Компактност:

Разгънатата количка може да заеме голяма част от Вашия коридор. Помислете за количка, която се сгъва до компактни размери, лесна за съхранение в дома, в колата, в обществения транспорт или на оживени места.

Сгъване:

Една от най-използваните характеристики на количката. Гледайте за количка, която се сгъва много лесно, може би такава със сгъване с една ръка или такава, която се сгъва от дръжките т.е. да бъде лесна са сгъване, докато държите детето с едната си ръка.

Комфорт:

Регулиращата седалка трябва да е добре подплатена и да има странична защита. Дръжките трябва да се удобни за хващане.

Колела:

Изберете между въздушни гуми за по-голям комфорт на Вашето бебе или устойчиви на спукване PVC гуми. По-големи гуми – повече комфорт при бутане. По-малки гуми – по-голяма маневреност. Завиващите гуми би трябвало лесно да се заключват. Количката трябва да бъде подходяща за използване върху различни повърхности, бордюри, стълби.

Реверсивна седалка:

Седалкатa трябва лесно да се поставя от позиция „С лице към родителя“ в позиция „По посока на движението“.

Регулиране на облегалката:

малките бебета се нуждаят от упора за гръбчето, която само количките с регулиране на облегалката до „легнала“ позиция могат да осигурят. Ако количката е с облегалка, която не се регулира, Вие може да я използвате само за времето, когато детето може да седи (около 6 месец).