Колички

Неща, с които да се съобразите, когато купувате количка:

Точната количка за Вас:

След като решите каква ще е основната употреба на количката, разгледайте разнообразието от модели колички, които се предлагат. Помнете, че малките бебета имат различни нужди от по-големите бебета и от прохождащите. Също така, имайте предвид, че ще бутате избраната от Вас количка наймалко 1000 километра през първата година на детето, така че се уверете, че сте избрали комфортната за вас количка.

  Бебешка количка (0+):

  Бебешката количка е подходяща за употреба през първите няколко месеца от живота на бебето (около 10 кг.), като осигурява необходимото пространство са комфорта на бебето. Тази количка предлага регулираща се облегалка, чието най-долно положение осигурява необходимата позиция за сън на бебето. Тези колички обикновено са по-големи, което ги прави по-трудни са използване в обществения транспорт или поставяни в кола. Избирайте колички, които се сгъват до компактни размери и пестят място в колата.

  Бебешка количка (6+):

  Бебешките колички (6+) са подходящи за деца, които могат да седят, около 6 месец и до възраст 3½ години. Идеални за ежедневна употреба, тези колички са компактни и леки. Лесни за управление, тези колички осигуряват комфорт и ограничено или никакво регулиране на седалката.

  Бебешка количка с модулна система:

  Бебешката количка с модулна система е комбинация от количка (рамка и седалка), кош за новородено за първите няколко месеца на новороденото и столче за кола, които се монтират лесно с помощта на специални адаптери към рамката на количката.

Какъв е Вашият начин на живот?

Ако дневната Ви програма включва слизане и изкачване по стълби, бордюри и обществен транспорт, помислете за лека количка, която се сгъва до компактни размери, за да бъде лесна за използване и пренасяне на обществени места като градски транспорт или ресторанти. Също така помислете дали количката ще се побира в багажника на колата Ви и дали не е твърде тежка за вдигане.

Каква е Вашата жизнена среда?

Изберете лека количка, ако домът Ви не разполага с асансьор. Колички, които се сгъват до компактни размери са подходящи за домове с ограничено пространство за складиране.

Живеете ли в града или извън него?

Когато планувате да ходите на дълги разходки (в страната), изберете количка с оптимален комфорт.