Помощ и съвети

Шишета за хранене

Кога бебето преминава от хранене с шише към хранене с чаша?

Шест месечните бебета обичат да пият от чаша. Тези продукти осигуряват безпроблемното преминаване на бебето от кърмене или хранене с шише към самостоятелно хранене.

Устойчиви ли са шишетата Lorelli на счупване?

Да, всички части на шишетата са устойчиви на счупване.

Защитени ли са от протичане шишетата Lorelli, когато се транспортират?

Да, защото са снабдени с предпазно капаче, което осигурява задържането на течността в шишето. Просто поставете предпазното капаче на шишето и вече може да го транспортирате безопасно.

Колко често трябва да се сменя биберона на шишето?

От хигиенна гледна точка биберонът би трябвало да се подменя с нов през определени интервали. Просто проверете биберона, всеки път щом трябва да използвате шишето – особено, когато бебето вече има зъбки – и го заменете при първите признаци на износване или разкъсване.

Могат ли шишетата Lorelli да се затоплят в микровълнова печка?

Не. Шишетата Lorelli не са подходящи за затопляне в микровълнова печка.

Подготовка и затопляне на храната в шишето: за какво трябва да внимавам?

Преди шишето да бъде поставено в загрятата вода или в нагревател за шишета, капачката винаги трябва да се отстранява. Съдържанието в бутилката не трябва да ври – затова на наливайте никакви течности в него, които могат да заврят! Преди да започнете с храненето, шишето трябва да се подсуши с чиста кърпа.

От каква възраст шишетата не е необходимо да се стерилизират?

Защитните сили в организма на едно 6 месечно бебе са вече много добре развити. На тази възраст всичко, което е необходимо да направите е да стерилизирате шишето от време на време. Ако детето е болно, шишето трябва да се стерилизира отново всеки ден.

Как се почистват шишетата на Lorelli?

Шишетата за хранене на Lorelli се развиват и разглобяват за по-лесното им почистване. Това прави изплакването и почистването на отделните части по-лесно. Всяка отделна част може да се хигиенизира в стерилизатор. Стерилизирането на шишето преди всяка употреба е особено важно за новороденото.